What are you looking for?
14 Ağustos 2019 Çarşamba

ŞİŞKİNLİK GİDERİCİ 8 YÖNTEM| REDUCE BLOATING



Bu konudan şikayetçi olan bir çok takipçim olduğunu bildiğim için bloğumda bugün şişkinlik nedenlerine ve nasıl giderebileceğimize yer vermek istedim. Belirtmemde fayda var paylaşacağım yöntemlerin hepsini denedim ve sizlerle en işe yarar olanlarını paylaşıyorum. Yazımı okumadan önce bloğuma ücretsiz abone olursanız çok mutlu olurum ♡ böylece her hafta yayınlayacağım yazıyı ben duyurmadan önce okuyabilirsiniz.



Karnınızın şişik olmasının bir çok nedeni olabilir.Maddeleri uygulamadan önce daha ciddi bir sağlık sorununuzun olup olmadığını kontrol etmek için doktora gitmenizi öneririm. Sağlık herşeyden önemli.

Madde 1: Sabah uyanır uyanmaz, bir şey yemeden önce 1 bardak ılık limolu su, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi katılmış 1 bardak su veya 1 bardak tarçınlı su içmelisiniz. Bu 3 seçenekten birini tüketmek motibolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. En az 1 ay süreyle her sabah aç karnına uygulamalısınız.



Madde 2: Gün içerisinde en az 2 litre mümkünse 3 litre su tüketmeye özen gösterin. Bu madde biraz klişe gelebilir ancak su içmek şişkinliği azaltan yöntemlerin başında geliyor. Ve tüm bu konu hakkında yazılan yazılarda da sıkça bahsediliyor.

Madde 3: Akşam 7'den sonra bir şey yememek! Bu madde benim hayatımı kurtardı diyebilirim. İlk bir kaç gün zorlansanız da buna değiyor. 

Madde 4: Give me all the vegetables! Sebze sebze sebze. Benim gibi yemek yapmayı sevmeyen birinin böyle bir şeyi itiraf etmesi inanın zor ancak evde yemek yapmak (evde yemek yemek) şişkinliğin inmesi için çok önemli bir adım. Bol miktarda lif içeren besinler tüketmelisiniz. Özellikle akşam yemeklerinde sebze yemenin şişkinlik için birebir olduğunu söyleyebilirim.

Madde 5: Çok tuzlu ve çok hızlı yemek de şişkinliğe yol açan faktörler arasında.

Madde 6: Esneme! (Stretch)
Her gün 10 dakika yapacağınız esneme hareketleri veya yoga da gözle görülür bir şişkinlik azalmasına neden olacaktır. Aşağıya sizler için sevdiğim bir kaç yoga videosu ekleyeceğim.

Madde 7: Düzenli uyku! Sabah erken kalkmak hem metabolizma hem de günü planlı geçirmek için çok önemli. Ayrıca erken kalkmak ister istemez gece uykumuzun daha erken gelmesine neden oluyor. Böylece gece atıştırma riskimizi minimuma indirmiş oluyoruz.

(Daha fazla yazıdan haberdar olmak için bloğuma ücretsiz abone olmayı unutmayın ♥︎)


Add your comment

@miraonall