What are you looking for?
16 Eylül 2019 Pazartesi

MODA HAFTALARI İÇİN EN GEREKLİ 8 TAVSİYE! | top tips for fashion weeks



Tip 1 : Moda haftalarında insanlarla nasıl selamlaşılır veya tanışılır? 

Konuya ilk adımdan giriş yapıyoruz. Moda Haftaları 101 dersine hoşgeldiniz :) Bu yazıyı internette araştırdığım ve izlediğim bir kaç yazıdan & videodan toparlayarak yazıyorum. Böylelikle sizleri dakikalarca video izlemekten de kurtarmış oluyrum 😊. 

Anladığım kadarıyla moda haftalarında biriyle karşılaştığımızda tanıyalım veya tanımayalım ''seni gördüğüme sevindim'' cümlesini kurmamız hayat kurtarıyor. Çünkü böylelikle önceden tanıştığımız ama hatırlamadığımız insanları tanımama ihtimalini ortadan kaldırmış oluyoruz. Moda dünyasında insanların birbirlerinin isimlerini unutması hoş karşılanmıyor.

Tip 2 : Daima meşgul görünmek! 

2. madde dışarıdan bakıldığında daima meşgul, bir işlerle uğraşır görünmek. İnsanlar sizi sürekli ya telefonda ya bir şey okurken yada birileriyle sohbet ederken görmeli. 


Tip 3 : Fotoğraf paylaşmak & Poz vermek

Bu madde tamamen kendinizi nasıl hissettiğinize bağlı. Ancak moda haftalarında en risksiz ve güzel çıkan fotoğraflar ya gülmedikleriniz yada yine birşeylerle uğraşırken (haberim yokmuş gibi çek) olanlardır.

Tip 4 : Sağlıklı Olmak  

Eğer moda haftasının her günü doluysanız büyük bir koşturmacanın içindesiniz demektir. Ordan oraya gittiğiniz ve dakikalarca izlediğiniz showlar, after partyler, sosyal medyanız için çektiğiniz fotoğraflar derken hasta olma ihtimaliniz oldukça yükseliyor. Bu yüzden bu işin uzmanları influencer  larımızın mutlaka bu haftalarda imune sistemlerini güçlendirecek ilaçlar almalarını öneriyorlar.

Tip 5 : Oturuşa dikkat!

Yine bu konunun expertleri oturuşun da sizin acemi olduğunuzu ele verebilecek bir şey olduğunu söylüyorlar. Genelde bacak bacak üzerine atsanız bile bacaklarınızın birbirine oldukça yakın olması
gerekiyormuş. 🤷🏼‍♀️

  

Tip 6 : Moda endüstrisi ile ilgili kişileri tanımak 

Belli başlı modaya yön veren isimleri tanımak moda haftasında hayat kurtarıyor. Hatta bu konuda sınırlarınızı zorlamak size hiç bir şey kaybettirmez. Özetle dersinize iyi çalışarak bu defilelere katılmalısınız. Ayrıca özel kreasyonları geçen sezonki star parçaları bilmek de altın değerinde.

Tip 7 : Ayrılmadan önce teşekkürler notu yazmak

Yep! Geldik sondan bir önceki maddeye. İzlediğiniz showdan ayrılmadan önce tasarımcıya parçalarını ve defilesini ne kadar beğendinizi anlatan küçük bir teşekkürler notu yazın. Ayrıca davet edildiğiniz için ne kadar mutlu olduğunuzu da nota eklemeyi unutmayın! :)

Tip 8 : Veda etmeden defileden ayrılmayın

Defile bitti. Çok keyifli bir yarım saat geçirdiğiniz ve artık gitme vakti. Ayrılmadan önce o gün konuştuğunuz & karşılaştığınız insanlara selam vermeden defileden ayrılmayın.

(Yeni yazılardan haberdar olmak için abone olmayı da unutmayın ♥︎)


Add your comment

@miraonall